Communiceren met je paard doormiddel van lichaamstaal

(ook geschikt voor onbeleerde paarden)

Tijdens deze training ga je onder andere werken in een longeercirkel/ afgezette rijbak waarbij je leert om op lichaamshouding het paard te trainen. Het paard loopt daarbij volledig vrij. Je leert hoe je het paard in stap, draf en galop kan zetten. Tempowisselingen maken, van hand veranderen en halt houden. Dit alles vanuit non-verbale communicatie, de ’taal’ welke voor het paard van oorsprong zijn overlevingsmechanisme is.

Deze training is ervoor om mensen bewust te maken wat zij, door middel van lichaamstaal, allemaal bewust en onbewust kunnen overbrengen op hun paard. Een paard reageert op hele kleine veranderen in ons lichaam, als je je bewust wordt van deze non-verbale communicatie kun je op een verfijnder niveau met je paard gaan werken. Tijdens deze training leer je over het gedrag en de interactie van het paard, dit in combinatie met je eigen gedrag en interactie.

Tijdens de training zal theorie en praktijk elkaar afwisselen. Naast de theorie over het communiceren dmv lichaamstaal in de longeercirkel/ afgezette rijbak zal het communiceren (theoretisch) ook vertaald worden naar het longeren, rijden en de dagelijkse omgang van het paard. Hierdoor wordt het omgaan en werken met uw paard niet alleen gemakkelijker en prettiger maar krijgt u vooral ook meer inzicht in hoe en waarom uw paard zo reageert.

programma (voorbeeld):
– 12:45 a 13:00 uur ontvangst
– 13:00 uur start eerste deel theorie (kudde gedrag, communicatie van het paard, uitleg ‘communiceren met je paard’)
– 13:45 uur start ‘communiceren met je paard’ (deelnemer 1), overige deelnemers observeren.
– 14:05 uur start ‘communiceren met je paard’ (deelnemer 2), overige deelnemers observeren.
– 14:25 uur start ‘communiceren met je paard’ (deelnemer 3),overige deelnemers observeren.
– 14:45 uur start ‘communiceren met je paard’ (deelnemer 4),overige deelnemers observeren.
– 15:15 uur pauze/ samenvatting/ reflectie
– 15:30 uur start ‘communiceren met je paard’ (deelnemer 1 & 2)
– 16:00 uur start ‘communiceren met je paard’ (deelnemer 3 & 4)
– 16:45 uur nabespreking, reflectie en persoonlijke handvatten
– +/- 17:30 uur einde

Deze training is uitermate geschikt voor mensen die meer inzicht willen krijgen in het gedrag van een paard. Voor ruiters die het communiceren dmv lichaamstaal en het samenspel die daarbij komt kijken willen gebruiken als nuttige afwisseling op het dagelijks werk. Het paard en ruiter worden nauw met elkaar verbonden en leren op dezelfde golflengte te communiceren. Dat maakt deze training dan ook geschikt voor zowel beleerde als onbeleerde paarden. Zowel het paard en hun (toekomstige) ruiter kunnen veel baad hebben bij deze training om de stappen in het trainingsproces makkelijker te maken.

data
:
– in overleg mogelijk op doordeweekse dagen (beperkt mogelijk) of in het weekend.

deelnemersinformatie/ kosten/ tijden:

Er kunnen maximaal 4 deelnemers ingeschreven worden voor de training. De training kan gevolgd worden met en zonder eigen paard.
De dagdeeltraining duurt  +/- 5 uur.
De kosten voor een trainingsdag zijn: € 50,00 euro incl. lesmateriaal, naslagwerk, drinken en versnapering.

Via de ‘contact’ pagina kunt u het aanmeldingsformulier aanvragen, of uw vragen omtrent deze of andere trainingen aan mij voorleggen.