Grondwerktraining (met Schrik- & Behendigheidsparcours)

(ook geschikt voor onbeleerde paarden)

De meest populaire clinic van allemaal.

Deze training kunnen we grofweg onderverdelen in 3 elementen:
1. Training waarbij paard en ruiter leren op een veilige manier en in de juiste (verstand)houding samen te werken/ afspraken te maken vanaf de grond.
2. Schrik- en Obstakeltraining parcours
3. Oefeningen vanaf de grond welke helpen het paard bewust te laten worden van zijn lichaam.

Tijdens het eerste element wordt zowel theoretisch als in de praktijk gewerkt aan de samenwerking vanaf de grond. De ruiter leert, wat vanuit ons oogpunt, de veiligste positie en houding is ten opzichte van het paard. Dit in combinatie met de juiste verstandshouding. De training is dagelijks bruikbaar en toepasbaar, aangezien ieder paard aan de hand mee moet lopen (al is het maar van stal naar rijbak en/of weiland). Nog belangrijker is dat het de eerste afspraken zijn die je als ruiter maakt met het (jonge) paard. Een cruciale, niet te missen stap, in elke africhting.

Wanneer dit onder de knie is, gaan beiden aan het schrik- en obstakelparcours deelnemen (element 2). In dit parcours staan verscheidene objecten opgesteld (van paraplu’s, wip, zeil, vlaggen tot ‘gordijn’). Paarden kunnen gevoelig, schrikachtig of onzeker zijn. Maar ook ruiters kunnen onzeker, angstig, of nerveus zijn in een onvoorspelbare situatie. Het schrik- en obstakelparcours helpt beide om te leren omgaan met deze situaties. Vanuit daar kan verder gewerkt worden om meer (zelf)vertrouwen te krijgen en afspraken te bevestigen.

Het derde element is ervoor bedoeld om paarden bewuster te laten worden van hun lichaam. Vele paarden struikelen, lopen op de voorhand, lopen in ‘2 delen’, kunnen geen balkjes lopen of springen, maar zelfs het moeilijk achterwaarts gaan (al dan niet in combinatie met een trailer) kan een gevolg zijn van het feit dat het paard niet voldoende bewust is van zijn lichaam. Er zal aandacht besteedt worden aan het gymnastiseren van het paard vanaf de grond.

programma:
Er kan een keuze gemaakt worden om het aantal deelnemers te verdelen over 2 deelnemers per sessie van 30 minuten of 3 deelnemers per sessie van 45 minuten. Na 3 a 4 sessies zal er een korte pauze ingelast worden, zodat eventuele korte uitloop opgevangen wordt en het extra stellen van vragen mogelijk is. Door de kleine aantal deelnemers van maximaal 3 deelnemers per sessie is er veel individuele aandacht waardoor iedere combinatie ook individuele begeleiding en handvatten mee krijgt

Deze training is zeer geschikt voor elke disipline en voor zowel ervaren als minder ervaren ruiters, jong en ouder, ervaren en minder ervaren paarden en/of jonge paarden. Ruiters en/of paarden die snel angstig of nerveus worden. Maar ook voor paarden die bestempeld worden als ‘moeilijk in de hand’ hebben baad bij deze training. Daarnaast is het voor iedere combinatie niet alleen leuke afwisseling op het dagelijks werk, maar ook een zeer leerzame afwisseling welk er voor zorgt dat je meer kennis krijgt over hoe je paard leert en hoe je per combinatie met kleine aanpassingen grote stappen vooruit kan zetten.

data
:
Deze training is de meest gegeven training op locatie. Data zijn in overleg op een doordeweekse dag (beperkt) of in het weekend mogelijk. Ivm de populariteit van deze training graag tijdig reserveren.

deelnemersinformatie/ kosten/ tijden:
– Het minimum aantal deelnemers is 8 personen (aaneengesloten), een grotere groep werkt met een kleine pauze. Het maximaal aantal deelnemers is 30 personen per dag.
– de kosten zijn 17 euro per combinatie, excl. reiskosten (rekenend vanaf Heiligerlee).

Bovenstaand programma is een voorbeeld. Uiteraard kan deze naar geheel eigen wens aangepast worden.
Voor vragen, meer informatie of een afspraak maken kunt u contact met mij opnemen.

Via de ‘contact’ pagina kunt u het aanmeldingsformulier aanvragen, of uw vragen omtrent deze of andere trainingen aan mij voorleggen.