Longeren, maar met welk hulpmiddel?

Deze training is bedoeld om inzicht te krijgen in het correct trainen van het paard tijdens het longeren. Wanneer het paard goed getraind wordt aan de longe heeft dat een positief effect op de training onder het zadel of voor de wagen. Elk paard is anders, elke ruiter is anders en ieder heeft daarbij zijn eigen doelen.

Welk hulpmiddel is dan het meest geschikt? De hulpmiddelen die deze dag aan bod komen zijn:
– dubbele longe (zowel vanuit menpositie, als op de volte)
– pessoa-teugel
– peli longeerhulp
– verschillende bijzet teugels

Wanneer je tijdens het longeren gebruik maakt van het juiste hulpmiddel, geef je het paard niet alleen beweging, maar ben je ook bezig met het ontwikkelen van zijn lijf. Met het juiste hulpmiddel en voldoende kennis over de biomechanica van het paard heb je zeer veel profijt van het longeer werk. Je leert de kneepjes van het longeren, waardoor je je rijtechnische kennis en kunde ook verbeterd. Het paard loopt daarbij in een houding die je onder het zadel of voor de wagen ook graag wilt ziet. Alleen kan het paard nu onbelast getraind worden. Een groot voordeel! Hierdoor is het longeren niet alleen een prettige en leuke afwisseling op het dagelijkse werk, maar is het ook een hele nuttige training. Zowel voor de ruiter als voor het paard.

Er wordt vanaf de grond gewerkt aan de ‘skala der ausbildung’.
 Het paard leert zijn natuurlijk evenwicht om te zetten naar een horizontaal evenwicht, zijn lichaam aan beide zijde te controleren en coordineren. Het paard word zich bewuster van zijn lichaam, waardoor het beter in balans kan blijven lopen. Dit vanuit ontspanning en souplesse.

Tijdens het theoriegedeelte zullen de voor- en nadelen besproken worden van de eerder genoemde hulpmiddelen. Tijdens het praktische deel gaan we starten met het kijken en bespreken van de biomechanica van ieder paard, de hulpvraag van de ruiter en het doel dat ze willen bereiken. Afhankelijk daarvan worent er een hulpmiddellen geïntroduceerd.

Programma:
– 12:45 a 13:00 uur ontvangst
– 13:00 uur start theorie deel 1 (voor- & nadelen hulpmiddelen longeren, richtlijnen longeren)
– 13:45 uur start eerste groep longeertraining (2 deelnemers)
– 14:10 uur start tweede groep longeertraining (2 deelnemers)
– 14:45 uur nabespreking eerste deel, vervolgens theorie deel 2 (biomechanica paard
– 15:15 uur start eerst groep longeertraining (2 deelnemers)
– 15:45 uur start tweede groep longeertraining (2 deelnemers)
– 16:30 uur nabespreking & persoonlijke handsvaten
– +/- 17:00 uur einde

Deze training is uitermate geschikt voor mensen die meer inzicht willen krijgen in het longeren en daarbij samenhangende voortbeweging van een paard. Voor ruiters en menners die het longeren willen gebruiken als nuttige afwisseling op het dagelijks werk. Het longeren is zowel een leerschool voor het paard, als voor de ruiter. Zowel het beleerde als het onbeleerde paard en hun (toekomstige) ruiter kunnen veel baad hebben bij deze dagtraining.

data 2017:

data zijn in overleg altijd mogelijk

deelnemersinformatie/ kosten:

Er kunnen maximaal 4 deelnemers ingeschreven worden voor de dagtraining. De dagtraining kan gevolgd worden met en zonder eigen paard.
De trainingsdag duurt van 13:00 uur tot +/- 17:00 uur.
De kosten voor een trainingsdag zijn: € 50,00 euro incl. lesmateriaal, naslagwerk, drinken en versnapering.

Team Stal Holistisch Trainen, Kirsten Daamen
Gecertificeerd Holistisch Trainster, Houding- & Zit instructie, Jury Dressuur, Orun gediplomeerd, Paard- & Kindercoach

Via de ‘contact’ pagina kunt u het aanmeldingsformulier aanvragen, of uw vragen omtrent deze, of andere trainingen aan mij voorleggen.