Trainingsaanbod:

Stal Holistisch Trainen biedt u privé-rijlessen, ponykampen, dag- en weekend trainingen, workshops, clinics, paard & kindercoach en een webwinkel voor ruitersport en outdoorkleding.

De trainingen worden gegeven op onze accommodatie in Vlagtwedde. We hebben voor de paardentrainingen een 20 x 60 eb- en vloed buitenbak, roundpenn, boxen, weiland, zadelkamer en ontvangstruimte. Voor de (eigen) paarden die meegenomen worden is er zandpaddock aanwezig, zodat elk paard dagelijks zijn vrije tijd buiten kan doorbrengen.

Alle trainingen en lessen kunnen met en zonder eigen paard gevolgd worden en zullen op elk individueel niveau afgestemd worden. Alle trainingen vinden plaats in zeer kleine groepen, zodat er voor iedereen voldoende individuele aandacht en begeleiding is.

Voor meer informatie kunt u op onderstaand onderwerp klikken. Wilt u zich aanmelden voor een van de trainingsdagen of heeft u na het lezen van de onderstaande informatie nog vragen neemt u dan gerust contact’ met ons op. Tevens is het mogelijk om een (dag)training of clinic bij u op locatie te verzorgen.

Wat kunnen wij voor u betekenen:

Individuele rijlessen (ook voor kids): U kunt bij ons terecht voor privé-rijles. Het gaat dan om een les van 45 min. waarbij we rijtechnisch aan de slag gaan om de combinatie te verbeteren en eventuele knelpunten aan te pakken. De lessen die wij geven onderscheiden zich van andere lessen, doordat er een combinatie gemaakt wordt van Natural Horsemanship en reguliere trainingen. Tijdens de lessen staan de volgende aspecten centraal:

•  de ruiter; houding en juiste (theoretische) kennis over de (basis)hulpen.
•  het paard; ondertredende achterhand, dragende rug, correcte halshouding en juiste buiging.
• de combinatie; want een goede ruiter en een goed paard hoeven nog geen goede combinatie te vormen.

Door de lessen krijgt men meer inzicht in (het bewegen) van het paard, waardoor de ruiter de juiste minimale hulpen op het juiste moment kan geven. Voor meer informatie kunt u klikken op onderstaand onderwerp:

De lessen worden bij ons op het terrein gegeven.
De kosten van een privé-les zijn € 27,50 p.p per 45 min. (volwassenen en pubers)
De kosten voor een privé-les zijn € 20,00 p.p per les (voor kids op de basisschool)

Wanneer u vlakbij onze accommodatie woont (binnen een straal van 15 km) is het mogelijk om ook aan huis les te krijgen. Woont u buiten de straal van 15 km, dan kom ik aan huis bij minimaal 2 lessen welke achter elkaar gevolgd worden (op hetzelfde terrein of vlak in de buurt). In beide gevallen wordt er reiskosten berekend van € 0,25 per kilometer, rekenend vanaf Veele (Vlagtwedde). Uiteraard kunt u ‘contact’ opnemen om te informeren of er al meerdere mensen zijn die bij u in de buurt les hebben, zodat het mogelijk is om de reiskosten te delen.

Trainingsdagen zijn opgedeeld in 4 thema’s. Ieder thema bevat een dagtraining waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen, door deze samenkoppeling ontstaat een leerzame, intensieve dag. Een dagtraining kost 75,00 euro. De dagen zijn van 9:00 tot 16:00 uur en incl. lunch, drinken, dagtraining, lesmateriaal en naslagwerk. Er is bewust gekozen om een kleine groep cursisten per dagtraining aan te nemen (max. 4 personen), zodat iedereen voldoende persoonlijke aandacht krijgt, waardoor er ook genoeg ruimte is voor individuele vragen en begeleiding.


Holistische Weekenden.

Workshop.

Proefgerichte Training.

Clinics & Demonstraties


Paard & Kindercoaching

Stal Holistisch Trainen biedt coaching voor kinderen met een gedrags- en/of ontwikkelingsprobleem. Ieder kind die (een deel van) zijn ontwikkeling wil bevorderen met behulp van paarden is welkom, zowel met als zonder een indicatie voor een PGB. Stal Holistisch Trainen heeft als specialisatie het werken met kinderen in een leeftijdscategorie van 7 t/m 16 jaar.
Stal Holistisch Trainen biedt een bijzondere vorm van coaching. De trainingen zijn afgestemd op de individuele behoeftes en doelen van het kind. De coach (Kirsten Daamen), het paard en het kind werken in een veilige, verantwoorde setting, waarbij spelenderwijs het kind aangemoedigd wordt om aan zijn/ haar doel te werken.


Paard intern op training: 

Het is mogelijk om uw paard bij ons op training te zetten voor de volgende aspecten.

  • doorrijden/trainen van uw paard

Omdat de training van uw paard op uw persoonlijke wens afgestemd wordt, kunt u voor meer informatie en/ of kosten van de training telefonisch ‘contact’ met ons opnemen.